Скъпи приятели,

Неусетно измина и тази година и ето – скоро е декември! Цяла година заедно черпихме от бездънния извор на българските народни танци, празнувахме, танцувахме и се веселихме, но научихме и много. Научихме най-вече, че на доброто винаги се отвръща с добро, а на усмивката – с усмивка! 
Сега е времето, когато  трябва да насочим цяла своя положителна енергия, за да помогнем на един млад човек да заживее отново живота си,  като нормален и пълноценен човек! Право, което му е било отнето преди 8 години по изключително безотговорен начин от пиян шофьор!

Тази година благотворителната кампания на клуб за народни танци Моряците ще се проведе в полза на Диан Димитров, който след тежка катастрофа, получава частична загуба на мускулите на крака и загуба на целия двигателен апарат на коляното и ставата. Диан води близо 9-годишна борба за спасяване на крака си, като най-после има възможност да претърпи операция, която гарантира до 60% възстановяване на нормалното движение на крака!
Тази тежка операцията и необходимото след-оперативно лечение, могат да с бъдат извършени само на две места в света. Диан избира това да се случи в Италия, като, обезщетенията, получени след осъждането на шофьора и събраните от близките на Диан средства, за съжаление, не са достатъчни!

Сега ние имаме възможност да помогнем на този млад мъж да се завърне към нормалния си живот, да работи и да живее свободно и пълноценно!

Инициативите, които ще бъдат включени в тазгодишната ни кампания са:

·         Коледно парти на клуб за народни танци Моряците, на което ще бъде разиграна благотворителна томбола с много награди, средствата от която ще бъдат дарени за каузата. Датата е 05.12.2014 г., а старта 19:00 ч. в механа „Старо Село“, записване и заплащане на куверта до 24.11.2014 г. при ръководителите на групите. Цена 25 лв.

·         Благотворителен Коледен конкурс за най-вкусна баница и най-добро вино – 12.12.2014 г. от 19:30 ч., в залата на Моряците, в сградата на „Ото Систем“, бул. „Цар Освободител“ 263А. Записване на желаещите да участват с домашно приготвени баници и вина при ръководителите на групите. Вход за всички дегустатори –  2 лв., които ще бъдат дарени за каузата.

·         Благотворителен Коледен базар, с предмети и ястия, изготвени от талантливи моряци и приятели на клуба –  19.12.2014 г. от 19:30 ч., в залата на Моряците, сградата на „Ото Систем“, бул. „Цар Освободител“ 263А. Всички желаещи да се включат с предмети и ястия, моля да заявят участие при ръководителя на групата си. Всички средства събрани от продажбата ще бъдат дарени за каузата.

·         Благотворителен Новогодишен концерт на клуб за народни танци Моряците – 29.12.2014 от 19:30 ч., в зала 1 на Фестивален и конгресен център, гр.Варна. Всички средставата от продажбата на билетите ще бъдат дарени за каузата. Цена на билетите 10 и 12 лв. Билети могат да бъдат закупени в залата на Моряците след 26.11.2014 г.

Сметка, на която могат да се превеждат средства за кампанията:

Банка ДСК

IBAN: BG47 STSA 9300 0022 2482 31

BIC: STSABGSF

Диан Великов Димитров

          Очакваме, както всяка година досега, да запретнем ръкави, стегнем цървули и да докажем, че заедно можем да правим чудеса! И нека, чрез магията на танца и приятелството да променим съдбата на приятел в нужда!

          От името на всички учители в клуба, лично от свое име и от името на Диан, благодаря предварително на всички, които ще се включат в кампанията!  И нека не забравяме, че всеки, който иска да помогне, може да направи това, стига да вярва, че и малките неща променят света!

blagotvoritelni-iniciativi-2014