Ето че новата година дойде, а с нея и новите начинания на клуб за народни танци Моряците. Имаме удоволствието да просрещнем в залата си във Фулмакс център групата за балкански танци на нашата приятелка Диляна Курдова.

фотограф Радка МинчеваДиляна започва да се занимава усилено с български народни танци през 1998, когато става част от групата по народни танци за аматьори към НА “Филип Кутев”. От 2000 до 2007 година участва в професионалния ансамбъл по гръцки народни танци към кметство Зографу, гр. Атина, Гърция. В рамките му е изучавала хора от Епир, Понт, Беломорска Тракия, островите и много други. Между 2007 и 2008 преподава автентични български и балкански народни танци от Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Албания и други в град Бремен, Германия. От 2010 до днес тя е международен координатор и помощник програмен директор на танцовата част на Международния семинар за автентичен български музикален и танцов фолклор при Академия за музикално, танцово и изобразително изкуства, гр. Пловдив. От октомври 2011 до октомври 2013 ръководи клуб по български и балкански танци „Асеница”, град Асеновград. Гост-преподавател по български, както и балкански танци в школите „Моряците” и „Ритъм 7/8” в гр. Варна, „Хоро” в гр. София, Божурище и  Перник, Ансамбъл Войводинци и „Мераклийски клуб Войводинци” от село Войводиново, както и Ансамбъл „Младост” от град Делфт, Холандия, група за балкански и интернационалн и танци „Дунав” в град Йерусалим, Израел.

В тази уникална по рода си група във Варна ви каним на танцово пътуване из Балканите – Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Румъния, Албания… А защо не и до Грузия, Армения, Русия, Израел и до други интересни места просто ей така от любопитство?

Нужни са ви само малко опит в танците, чифт добри танцувални обувки и много добро настроение.

Часовете ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 18:15-19:15 ч. Очакван старт на групата 04.02.2014 г.

За записване на телефон 0887 990 321 и на kurdova@gmail.com, или тук /моля като забележка напишете-балкански танци.