Моряците
Клуб за народни танци Моряците

На 22.06.2013 г. представителни групи на Моряците взеха участие в два фестивала за клубове за народни хора – У бре, де бре във Варна и Международен фолклорен фестивал “Приятели на България” в Албена.

Във Фестивалния и конгресен център във Варна Моряците представиха Опас от с. Попина, Старо Граовско хоро от Брезнишко, Калкашко хоро от с. Калкас, Пернишко и Калкашко надиграване. Със страхотното си изпълнение Моряците спечелиха адмирациите на  публиката, но за съжаление останаха без награда в окончателното класиране.

Малко по-късно във вариате – театъра в Албена изпълнихме отново Старо Граовско и Калкашко хоро и освен че спечелихме Първо място и Голямата награда от 2000 лв., получихме специалните комплименти не от кого да е, а от Димитър Манов и Красимир Петров – членове на журито на фестивала.

клуб за народни танци Моряците

На всички участници искам да кажа, че се гордеем изключително много с Вас, с упоритостта и амбицията Ви да бъдете винаги най-добрите! И знайте, докато продължавате все така да обичате българския фолклор и да давате сърцето и душата си във всяко изпълнение, винаги ще сте номер 1, независимо дали сте били правилно оценени или не! Само напред и нагоре!

Обичаме ви, Моряци!