Клуб за народни танци Моряците предлага над 30 групи за народни танци за деца и възрасти, за начинаещи и напреднали, частни уроци и танцови програми. Графиците може да видите тук:

Залата на Моряците в Търговски център Отобул. Цар Освободител 263 а, ет.2, между Мадара и Технополис – вижте графика тук

Залата на Моряците в Търговски център Елитисул. Никола Симов 3, ет.2 – вижте графика тук

Залата на клуб Импулскв. Възраждане 1 срещу бл.25 – вижте графика тук

Зала Икономически университет – Спортен комплекс, зала по баскетбол, вход от към ул. Добри Чинтулов – график  тук

Залата на развлекателен център ВИДЕНСв квартал Виница, ул. Морски звуци 4 – вижте графика тук

Клуб за народни танци Моряците е създаден през лятото на 2012 година от Силвия Матева и група ентусиасти влюбени в българския фолклор.

Скромната група от 50-тина души, танцуващи в две групи, с много работа и любов през годините, се превърна в най-голямото танцово семейство на Варна, в което са танцували и танцуват хиляди варненци, ръководени от екипа на Моряците, който в момента е съставен от девет от най-усмихнатите и можещи хореографи в града.

През 2012 година към клуба също бе създаден Детски танцов ансамбъл Малките морячета, в който с много любов се работи с танцьори от 5 до 16-годишна възраст. Малките танцьори са с богата концертна дейност и се обучават с усмивка в три възрастови групи.

Представителната група на Моряците е носител на множество отличия от фестивали в страната и чужбина, а сборни групи от танцуващите в клуба са представяли достойно българския фолклор на фестивали в Унгария, Турция, Гърция, Австрия, Италия, Испания, Чехия и Черна гора.

От 2016 година, за перфектен баланс на духа и тялотото стартира Йога в Моряците, с редовни практики по Хатха и Фит йога.

Освен от любовта към танца и българския фолклор, танцуващите в клуба са обединили добрите си сърца в множеството благотворителни инициативи, организирани и подкрепени от Клуб за народни танци Моряците. Ние вярваме, че всеки носи доброто в себе си, а когато хората се обединят около нещо добро – стават чудеса.

Досега от кампании организирани от нас са дарени над 200 000 лева на хора, нуждаещи се от лечение и на общински и държавни болници и институции, за закупуване на техника и апаратура. Сред тях са: Дом за медико-социални грижи за деца – Варна, СБАГАЛ “проф. д-р Димитър Стаматов”, Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ и други.

От 2020 година член на нашето голямо семейство стана и лъвчето Симба от Варнеския зоопарк, което осиновихме през пролетта и оттогава той е наш талисман.

Продължаваме, с любов и уважение към българските традиции, да творим, да споделяме любовта към фолклора и да създаваме красиви и вълнуващи танци и спектакли и да помагаме обединени. Само напред и нагоре!

Повече информация за нас може да намерите в официалната ни фейсбук страница – тук

Изпълнения от наши участия и части от благотворителните ни концерти, може да намерите в канала ни в youtube – тук