Със заслужена първа на града се връща представителната група на клуб за народни танци Моряците от фестивала за клубове изучаващи български народни хора Русчуклийска среща 2015, който се проведе на 14.03.2015 г в зала Дунав, под патронажа на кмета на града – Пламен Стоилов. В надпреварата участваха 36 клуба от цяла България, които се състезаваха в два кръга – Автентични хора и свободни разработки на хумористични песни избрани от организаторите.

Красивите Моряци представиха безупречно Опас от Добруджанска етнографска област и Калкашко от Шопска етнографска област, а във втори кръг хореография на “Кацнал бръмбар на трънка”.

Благодарение на перфектната организация  от страна на домакините от Играорци – Русе, дългият фестивален ден, продължил над 7 часа,  премина неусетно и беше закрит с вълнуващ концерт на ФТТ “Найден Киров” с главен хореограф Богдан Донев.

Журито в състав: проф. Антон Андонов – преподавател по хореография в АНТИИ – Пловдив, доц. Георги Гаров – преподавател по хореография в ЮЗУ “Неофит Рилски”, Петьо Кръстев – композитор и диригент на оркестъра на ансамбъл “Пирин” – Благоевград, ни отсъди първото място в тежката категория – над 30 участници.

Страхотното представяне на Моряците може да видите тук(Опас и Калкашко) и тук(Кацнал бръмбар на трънка).

Останалато класиране, както изпълнения на други участници може да видите тук.

Още веднъж поздравления на всички моряци за наградата и продължаваме само така напред и нагоре!