Ние сме Силвия Матева, Мария Малешкова, Преслава Найденова, Илияна Aтанасова, Кристина МарковаЕкатерина Петкова, Петя Боянова, Александър Жечев, Красимир Няголов, Иван Бобчев, Георги Златинов и Слави Славов – млад и амбициозен екип, обграден от ентусиазирани и усмихнати хора, обичащи да танцуват български народни танци.

Танцовата ни автобиография започва от ранна детска възраст, когато сме имали щастието да попаднем в детски ансамбли за народни танци и сме почувствали магията на българския фолклор. Всеки от нас танцува в различни ансамбли през годините, до срещата ни в Клуб за народни танци Моряците.

Силвия Матева е основател, вдъхновител, главен художествен ръководител и мениджър на Клуб за народни танци “Моряците”.

Дипломиран хореограф-педагог във Варненски свободен университет “Черноризец Храбър”, специалност “Български народни танци”, бивш танцьор в Ансамбъл “Корабостроител” Варна, Заместник-председател на Управителния съвет на Асоциацията на хореографите в България.

Мария Малешкова и Александър Жечев преподават български народни танци на възрастни в Клуб за народни танци Моряците от 8 години. Те са дългогодишни танцьори със задълбочени познания за разнообразието, стила и характера на българските народни танци. Членове са на Асоциацията на хореографите в България, ръководители на представителната група на клуба.

Красимир Няголов е завършил средното си образование в Националното училище по фолклорни изкуства “Филип Кутев” в град Котел, специалност “Български народни танци”, след което е завършил и Варненски свободен университет “Черноризец Храбър” ,  специалност “Хореография – Български народни танци”.

По настоящем води групи за възрастни в Клуб за народни танци Моряците и преподава български народни танци в Националното училище по изкуствата “Добри Христов” Варна.

Илияна Атанасова е завършила специалност “Българска народна хореография” в НГХНИ “Константин Преславски” град Варна.

В Клуб за народни танци Моряците преподава на възрастни и деца на възраст от 8-12 години. Ръководител на представителната група на клуба. Член на Асоциацията на хореографите в България.

Иван Бобчев е завършил средното си образование в Националното училище по фолклорни изкуства “Филип Кутев” в град Котел, специалност “Български народни танци”, след което е завършил и Варненски свободен университет “Черноризец Храбър”,  специалност “Хореография – Български народни танци”.

В Клуб за народни танци Моряците ръководи групи за възрастни.

Георги Златинов е завършил специалност “Българска народна хореография” в НГХНИ “Константин Преславски” град Варна.

В Клуб за народни танци Моряците преподава на възрастни.

Екатерина Петкова е ръководител на групи за възрастни и деца в Клуб за народни танци Моряците.

Завършила е специалност “Българска народна хореография” в НГХНИ “Константин Преславски” и има завършена бакалавърска степен във Варненски свободен университет “Черноризец Храбър” и магистратура в Шуменски Университет “Епископ Константин Преславски”, специалност “Иновации в предучилищното образование”.

Слави Славов преподава на възрастни в Клуб за народни танци Моряците.

Завършил е Национално училище за танцово изкуство София специалност “Български танци”. Изучавал е и “Български народни танци” и Варненския Свободен Университет “Черноризец Храбър”

Моника Иванова преподава български народни танци на възрастни в Клуб за народни танци Моряците.

Танцува български народни танци, от както се помни, а по настоящем е студент във Варненския Свободен Университет “Черноризец Храбър”, специалност Български народни танци и е част от Академичния танцов театър, към университета.

Освен групови занимания за деца и възрастни, в които изучаваме български народни хора, предлагаме и индивидуални уроци. Изготвяне на сватбен танц, танци-изненади и какво ли още не!

Професионалната ни танцова формация, с изпълненията си гарантира доброто настроение на всички сватби, фирмени тържества и много други, в които участва.

Ако сърцето ви носи любовта към танците, доброто и красивото, заповядайте да танцуваме заедно!