На 13.01.2018 г. в зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна се проведе шестия благотворителен концерт на клуб за народни танци Моряците Варна. Концерта бе под надслов “Дари усмивка”, тъй като цялата благотворителна кампания на Моряците тази година бе в полза на децата от Академия Усмивка за закупуване на Мотомед и оборудване на сензорна стая.

250 танцьори от клуба на възраст от 5 до над 65 години развълнуваха и изправиха на крака публиката в зала 1, която със своите 850 места отново се оказа тясна за желаещите да присъстват на концерта. 

Концерта откриха страхотните коледари от Ямбол в изпълнение на момчетата от мъжкия клас, а градуса на емоциите се качи на макс след изпълнението на Празника в Шоплука на Методи Кутев от момичетата от представителната група. Последва разходка в танцови картини в Добруджа, Тракия, Родопите, Пирин и Северозапада.

Аматьорско видео от концерта може да видите тук.

Официалния запис на концерта на DVD от Фотев филм очакваме в най-скоро време, като средствата от продажбата му ще бъдат добавени към общата сума събрана в кампанията до момента, която възлиза на 12751 лв.

Още веднъж благодарим на всички които подкрепиха кампанията ни тази година и на всички танцьори от Моряците, които отново направиха чудеса от доброта.

Поклон пред всички Вас!