На 02.12.2023 година, на благотворителния коледен бал на клуба, стартира тазгодишната благотворителна кампания на Клуб за народни танци Моряците.

За 11-та поредна година сърцатите танцьори на най-големия клуб за народни танци във Варна се обединяват в подкрепа на нуждаещи се. След невероятния успех на миналогодишната кампания и събраните над 45 000 лв в помощ на Фондация “Искам бебе”, тази година кампанията ни отново ще е под надслов “Моряците за повече варненчета” в подкрепа на същата кауза. За нас човешкият живот не може да се изчисли в парична стойност, затова най-голямата награда за нашия труд са 9-те бебенца, които се родиха през 2023-та година и бяха заченати с финансовата подкрепа от нашата кампания. Затова се надяваме, че и тази година освен нашите танцьори всички варненци ще се включат в събитията от кампанията.

Грандиозният концерт, на който ще танцуват над 500 танцьори ще бъде на 21.01.2024 година в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта и ще е под патронажа на кмета на Община Варна – Благомир Коцев. Билети за концерта може да закупите след 13.12.2023г. в залата на Моряците в Делта планет мол, ниво 1, или да заявите на 0899 165 026. Цена на билетите 30, 20 и 15лв.

Традиционно ще направим базар за домашно приготвени вкусотии, като тази година ще добавим и акция за намиране на нови притежатели на несполучливи подаръци. На 16.12.2023 г. от 13:00 ч. в залата на Моряците в Делта планет мол ще се радваме да се включите с домашно приготвени соленки, сладки, баници, торти, бонбони и каквото още ви хрумне, или да донесете чисто нови електроуреди, козметика, бижута и др., които имате, но няма никога да използвате. (моля заявете участие на 0899 165 026) Разбира се добре дошли са и всички, които просто искат да си хапнат нещо вкусно, или да купят подарък за любим човек. Всички средства събрани от базара ще бъдат дарени за каузата.

На 06.01.2024 година ще се проведе нашия традиционен конкурс за домашна баница и вино, където сили ще премерят най-добрите кулинари и винари, които ще получат награди от нашите спонсори: Стария чинар, Еко комплекс Извори, Ред хот пица, Супермаркети 300, Кори за баница Нила, Етно магазин Караконджул и др.

Стартът на кампанията бе даден с благотворителната лотария, на която събрахме 6110 лв. Ние, Клуб за народни танци Моряците вярваме, че в края на кампанията тази година ще дарим поне двойно по-голяма сума от миналогодишната и ще имаме цял клас морячета 🙂