БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ НА КЛУБ ЗА НАРОДНИ ТАНЦИ МОРЯЦИТЕ
ЗАЕДНО ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ”
В помощ на СБАГАЛ – Варна „проф. д-р. Д. Стаматов“, за закупуване и оборудване на специализиран автомобил за транспортиране на пациентите от отделението по неонатологията.
zaedno-za-nai-malkite-blagotvoritelna-kampania-moriatsite-varna
И тази година най-сърцатите танцьори от Моряците ще направят Благотворителна кампания в помощ на нашето общество.
Средствата събрани от всички инициативи на кампанията ще бъдат дарени на СБАГАЛ – Варна „проф. д-р. Д. Стаматов“, за закупуването на лек автомобил, който ще бъде оборудван в специален режим за транспортиране на най-малките и крехки варненчета – пациентите на отделението по Неонатология.
„СБАГАЛ Проф. д-р. Д. Стаматов – Варна“ ЕООД е единствената СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ПО АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ И НЕОНАТОЛОГИЯ за активно лечение за Североизточна България и е една от трите специализирани болници в България.
В болницата се лекуват бременни жени с тежка патология на бременността и раждането. Лечебното заведение е едно от водещите при лечение на гинекологични заболявания, включително и онкогинекология.
НЕОНАТОЛОГИЧНОТО ОТДЕЛЕНИЕ в „СБАГАЛ Проф. д-р. Д. Стаматов – Варна“ ЕООД е единственото отделение в Североизточна България отговарящо напълно на Медицинския стандарт по неотатология за ІІІ ниво на компетентност за интензивно лечение, специални грижи и първична реанимация за рискови новородени. В отделението за интензивно лечение на високорискови новородени деца се обслужват новородените с ниско и екстремно ниско тегло при раждането от цяла Североизточна България. За съжаление средствата не достигат за закупуване на автомобил за транспортиране на пациентите на отделението и към момента, когато се наложи, малките бебенца се транспортират с изключително морално остарели автомобили.
Знаем, че заедно и тази година ще направим чудо и ще съберем дори и повече от нужните около 17 000 лв.
Ето, какви благотворителни инициативи ще бъдат включени в кампанията тази година:
1. Благотворителен базар на нови и запазени маркови дрехи и предмети от бита, дарени от членове и приятели на Моряците.
От 09.11.2018 г. до 30.12.2018 г., всеки ден между 15:30-19:30 ч., в зала 2 на клуб за народни танци Моряците в бивш Пфое Мол ет.3 ще може да оставите или закупите запазени и нови маркови дрехи и предмети на супер ниски цени. Идеята е да зарадваме някой друг с дрехи и предмети, за които знаем, че не са ни нужни, но ни е жал да изхвърлим, защото знаем, колко струват. Сега е време да ги дарим! Намалението ще бъде минимум 90% от цената на която са закупени стоките.
Заповядайте да дарите и да намерите своя дар!
2. Конкурс за най-вкусна баница и най-пивко вино
Традиционния конкурс – дегустация на домашна баница и вино ще се проведе 16.12.2018 г. от 16:00 ч., в залите на Моряците в бивш Пфое Мол ет.3. Отново заедно ще изберем най-вкусната баница и най-пивкото домашно вино на Моряците.
Победителите, както всяка година ще получат страхотни награди от нашите спонсори, а останалите – банички, винце и компанията на приятелите от Моряците.
Благотворителен вход 5 лв.
3. Благотворителен концерт
На 22.12.2018 г. от 19:30 ч. в Зала 1 на ФКЦ – Варна
Над 400 танцьора от клуб за народни танци Моряците ще ви потопят в красотата на българските танци, като ви отведат на разходка из България в шест танцови картини от Добруджа, Северозапада, Шоплука, Родопите, Пирин и Тракия. Целия моряшки екипаж ще танцува специално разработени от хореографите на клуба за случая танци, върху класическа народна музика, от най-талантливите композитори и ансамбли в България.
Всички танцьори с големи сърца, с различни професии и занимания, обединени от любовта към българския фолклор ще излязат на сцената и ще танцуват ЗАЕДНО ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ.
Билети в залите на Моряците в бивш Пфое Мол, ет.3 и ОТО Систем на бул. Цар Освободител 263А, ет.2
 За повече информация за мероприятията и заявяване на билети www.moriatsite.com и тел: 0899 16 50 26.
Добре дошли са всички приятели, които искат да дарят и да помогнат на най-голямата специализирана АГ болница в Североизточна България.
Доказали сме вече, че заедно можем да правим чудеса и ще продължаваме за даряваме добро, защото няма по-голямо щастие от това да направиш друг щастлив!
blagotvoritelna-koledna-kampania-zaedno-za-nai-malkite-2018